Commissaris van de Koning Leen Verbeek ziet een duidelijke opleving: ‘ik merk duidelijk dat het ook met Flevoland beter gaat’.

Ook Flevoland heeft de economische crisis achter zich gelaten. De ondernemers die afgelopen week tijdens het Flevo Zakenfestival bij elkaar kwamen zijn optimistisch over de toekomst. Maar ook de Commissaris van de Koning Leen Verbeek ziet een duidelijke opleving: ‘ik merk duidelijk dat het ook met Flevoland beter gaat‘.

Het Flevo Zakenfestival kende het thema ‘De Verbinding’. Ondernemers in Flevoland, hebben daar veel behoefte aan, zo bleek uit het aantal bedrijven dat zich voor het festival heeft aangemeld. Aan het Flevo Zakenfestival deden een kleine honderd bedrijven mee en de stands werden druk bezocht.

Miljoenennota
Bedrijven presenteerden nieuwe uitvindingen en er waren verschillende presentaties waaronder een bespreking van de miljoenennota. Daarin werd nog eens aangegeven dat het oprichten van een BV belastingtechnisch voordeel kan opleveren. ‘Als je spaargeld op de bank zet verdampt het omdat je er nu nog belasting over betaalt,’ aldus Aswin Frenay regiodirecteur van Meeuwsen ten Hoopen.

‘Dijken doorsteken’
Commissaris van de Koning in Flevoland, de heer Leen Verbeek, benadrukte dit met een oproep om over de dijken te kijken; ‘De circuits waarin men elkaar vond, dat gebeurde wel maar de circuits zouden groter moeten zijn dus wij moeten in Flevoland ook mentaal over de dijken durven kijken. Flevoland heeft economisch gezien een enorme potentie.‘ Economisch moeten de dijken worden doorgestoken: ‘Zonder meer en geen vingers in de gaten van de dijk‘, aldus een optimistische Verbeek.

Het Flevo Zakenfestival werd voor het eerst gehouden en duurde twee dagen bekijk hier de digitale rondleiding welke wij gemaakt hebben tijdens de beurs.